KARTY MAGIC THE GATHERING: HRADEC KRÁLOVÉ


Report: 5.6.2013 Mini-boosterdraft v TRIFIDu (autor: Filip Bíman):

Na přání Pavla Ševčíka (koukal u toho na mě těma svýma očima jako kocour ze Shreka) jsem se rozhodl napsat minireport z boosterdraftu v TRIFIDu!

Včera se hrál další ze středečních boosterdraftů a sešlo se "neuvěřitelných" 6 lidí včetně mě. Investoval jsem 250,- Kč v podobě startovného, sedl ke stolu a začalo se rozbalovat (turnaj se hrál jenom na 3 kola, bez redraftu - ceny: redraft karet ze 3 boosterů).

Už jsem pár minidraftíků s Dragon´s Maze odehrál a tak byla strategie dopředu jasná:
a) Pickovat přednostně kvalitní zabíjení před bytostma, páč je ho tam hrozně málo.
b) Nabrat letectvo nebo tier-1 bytosti.
c) Nabrat další bytosti popř. dělat hate soupeřům, když už ke mě pošlou nepříjemnej kus, kterej bych u nich nerad viděl.
d) Nabrat Guildgates, díky kterým jde s touto edici hrát klíďo a úspěšně 4-barva (minule pro mě se 4-barvou pěkné 2. místo z 8).

1. kolo draftu (doprava) - 1.pick Renounce the Guilds. Neříkám, že je to kvalitní zabíjení a možná v tom boosteru nebyly špatný Učka, ale ještě jsem tohle réro doma neměl a tak jsem si ho vzal. Ty Učka by hru nerozhodly, ačkoliv jsem si vzpomněl na draft z magic-online, kde někdo postavil deck jen z Cluestonů a Guildgates + Debt to the Deathless, kterýma sestřeloval soupeře za 20 lifů. Ten Debt jsem tam zrovna měl, ale vyzkoušet si to také, se mi zdálo jako brutální hazard. :-) Druhej pick bylo Putrefy a dál jsem postupně nabíral bytosti do zeleno-černo-modré kombinace.

2. kolo draftu (doleva) - 1.pick Sire of Insanity .... no konečně lepší réro, škoda že si ho nejspíš nezahraju díky té červené. Ale stejně ho beru - doma ho nemam a taky kvůli ceně. Musim se nějak zahojit... 2.pick: Advent of the Wurm. WTF?? Tohle někdo pošle dál, když není redraft?. Díky kámo napravo, že asi moc neznáš hratelnost a finanční hodnotu karet. 3.pick: Skylasher - no to už si dělají kluci vpravo prdel? Další hratelné réro? No beru ho, dyť zelenou hraju a je to odpověď na blue+Izzet kousky. Dál se snažím pickovat do svých barev, ale chodí mi dost hratelných bílých karet, které občas "sváčnu" (např. Steeple Roc), páč Wurm a Renounce mi začínají vrtat hlavou...

3. kolo draftu (doprava) - říkám nahlas: "Teď chci být LUCKY BOY!" - 1.pick Voice of Resurgence! Noooo! A máme zaplaceno a ani mě nevadí, že ten Temple Garden co je hned za jelenem musím poslat dál!! :-D :-D :-D Muhehe. Tomu se říká Selesnya Booster. Tu bílou teď už nejde ignorovat a nezapracovat ji do balíku. Dál pak sbírám hratelné Cčka a Učka.

Stavím deck - chci hrát GBU a k tomu určitě přidám i W. Mám 5 dobrých Guildgates do GBU, tak jenom přidám přiměřený počet bílých a dalších basic landů. Nemám bohužel moc zabíjení, jenom 2ks + 1x spacák. Ale mám tam 2x Ubul Sar Gatekeepers (zabíjení na nožičkách), ke kterým mám těch 5 guildgates, takže aspoň něco. Bytosti mam kvalitní a mám nízkou manovou křivku (jen 2x letadlo Steeple Roc je za 5 man) - takže to snad půjde. Bílé barvy je po dostavění nakonec víc než černé. Decklist psát nebudu - nechce se mi a vždycky mi přišlo nudné číst decklisty z draftů. Dám sem jen foto decku (jde zvětšit):



1. match: Roman Vejdělek (RWB): 2:1 - v první hře mu to nepřišlo moc dobře a já ho svižně zabil, ve druhé hře mi nedošla modrá a tak mě postupně rozsekal Blood Baron of Vizkopa (a to jsem měl celou dobu na ruce "UG spacák" a Beetleform Mage, který by mohl být blocker 4/4). Třetí hra - Roman začal svižně, ale zůstal viset na 3 manách což ho zabrzdilo. Přesto dost svými rychlými bytostmi s extortem a hastem kousal i na tom 3-manovém slotu (Tithe Drinker a následně 3x přišel Viashino Firstblade). Postupně se mu ale hra začala vymykat kontrole. Situaci jsem stabilizoval a rozjel ho 3/3kama a taky Advent Wurmem. Ta čtvrtá mana Romanovi přišla už dost pozdě.

2. match: Miloslav Musil (Izzet): 2:0 - měl jsem kvalitativní převahu kusových karet a soupeř některé situace neřešil moc dobře. Taky jsem tam viděl nějakou tu nepřesnost při hraní. Mě to šlapalo, takže jsem se moc nezapotil.

3. match: Lubomír Hebký (Dimir): 2:0 - mě to opět šlapalo ale divím se, jak soupeř mohl se svým deckem předtím porazit dva soupeře. Měl to dost špatný. Po hře jsem mu proskenoval balík - děsivé složení hlavně bytostí. Navíc jeho zahrání obou částí Far//Away na moje 3 bytosti bylo takové, že můj Wurm Token se nevrátil na ruku, ale vrátil mi bytost s evolvem. No tragédie... Po hře jsem mu všechny jeho chyby solidárně vysvětlil a on se mohl akorát tak chytat za hlavu. Snad jsem mu tak pár zkušeností přidal.

No, takže mám 9 bodů, jsem vítěz a jde se na redraft cen ze 3 boosterů. Vybral jsem je slavnostně já - "lucky boy s jelenem" .... a bylo tam.... chvíle napětí... luxusní hovno. :( Mythic rare Reap Intellect za 19,- kč, "perník" Gaze of Granite za 29,- Kč a Scion of Vitu-Ghazi za 19,- kč. Vzal jsem FOIL Far//Away, který má na rytíři aktuálně úchylných 159 Kč.

Když si sečtu reálnou cenu karet po tomto draftu, tak jsem asi na 1100,-. Za 250,- startovného to nebyl špatný kšeft.... :) Nejlepším kusem mého decku se stal: Advent of the Wurm. Jelen taky nebyl špatnej, páč pěkně blokoval a tím se mi snad dycky z 2/2 ještě zvětšil. Jinak jsem konzistentně zabíjel vzduchem, ale nouzově jsem nějaké ty damage dělal i po zemi.

Toť asi vše, k tomuto mini-draftíku...

Filip

Zpět do sekce ČLÁNKY