KARTY MAGIC THE GATHERING: HRADEC KRÁLOVÉ


Report z 1v1 Commander turnaje v HK (autor: Marek Celar):

REPORT Z TURNAJE
French EDH, Hradec Králové - 25.7.2015

Ahoj magicáři,
po velmi zajímavém reportu Filipa si dovolím také napsat pár řádků a můj pohled na turnaj konaný 25.7.2015.

Vzhledem k tomu, že jsem Magic (zejména ten Gathering) teď trochu flákal (Filip Bíman jistě rád potvrdí) jsem si na turnaj zvolil generála: Geist of Saint Traft! Máme spolu s Geistíkem vážný dlouhodobý a srdcervoucí vztah + už něco nahráno takže dělat změny na poslední chvíli prostě není dobré.



Můj decklist můžete shlédnout zde:
http://http://www.mtgtop8.com/event?e=10170&d=258518&f=EDH

Ale nyní již k turnaji:

50 lidí? O prázdninách? Paráda! aby nakonec jednoho krásného dne Satchmo stačilo a Pavel nemusel dělat EDH GP v Aldisu!

1. kolo - Martin Kubík (Animar)
Již po provolání Pavla Ševčíka “pozor, hraje na tebe Antimáru” jsem tušil, že to bude těžký matchup a soupeř (spoluorganizátor turnaje) zaslouženě vyhrál 2:0. První hru jsem se po mulliganu do 5-ti trápil na 3 landech. Druhá hra byla o dost zajímavější a vyrovnanější a asi rozhodla má chyba nezkántrovat Imperial Recruitera, který řádně boostnul Martinův balíček.
0:1

2. kolo - Miroslav Stehlík (Jenara, Asura of War)
Soupeř mi na sebe prozradil, že dělá ošetřovatele velbloudů v Brňenské ZOO, což mě pobavilo a uvolnilo atmosféru před bojem. Slíbil jsem mu že jakmile vynese creature type Camel, nezkřivím mu ani jeden hrb na zádech. První hru jsme rychle vyhrál. V druhé hře se mi stal osudný jiný sudokopytník, totiž “jelen” Voice of Resurgence, na něhož popravu jsem nenašel recept dostatečně rychle a tak si Geistík musel vybojovat vavříny až ve třetí hře.
1:1

3. kolo - Jiří Němec (Olivia Voldaren)
Soupeř doplatil na neznalost matchupu a vykládal bytosti a spelly, aniž by si nechal jednu či dvě many na doplacení force spiků, spell pierců a podobných záludných spellů. Nejdůležitjší bylo dávat si pozor a neriskovat vynášení Geista do volného pole, aniž bych měl alespoň jednu jinou bytost. Karty jako Diabolic/Chainer’s Edict, Innocent Blood či Liliana of the Veil mému oblíbenci neprospívají na životě a dělají z něj nebohou a nevinnou oběť černé magie.
2:1

4. kolo - Vojtěch Beneš (Skithiryx, the Blight Dragon)
Hry s kamarádem Vojtou byly zajímavé a jen mě mrzelo, že jsme na sebe oba narazili za stavu, kdy defakto vítěz má šanci na top8 a prohraný šanci ztratí. Vojta nezklamal a tak jako vždy si připravil záludný black magic deck. Mojí výhodou bylo, že jsem hned od začátku tušil proti jakému typu balíčku hraji a jaké nebezpečí může skrývat karta Hatred. Velmi nepříjemný kus proti mě je i Dystopia, kterou se mi naštěstí podařilo schovat pod Oblivion Ring. Final result 2:1!
3:1

5. kolo - Martin Wenzl (Geist of Saint Traft)
Soupeř měl mirror již úspěšně natrénován z předchozího kola, proti kamarádovi Martinovi Bořkovi. Ve třetí hře došlo k paradoxní situaci, kdy jsme oba měli vyloženu Geista a Jittu. Po eliminaci mého equipmentu jsem si v duchu říkal “chlapče zvoní ti hrana”, nicméně i tak po předhazování malých potvůrek jakožto lákadel na –1/-1 countery z Jitty se mi podařilo soupeře v damage race porazit přesně o jeden život. Moc pěkná hra připomínající občas početní úlohu z matematiky aneb na každé seknuté fetchce záleží.
4:1

6. kolo - Yuriy Kostyk (Thraximundar)
Youri i Já jsme věděli, že v případě remízy nám top8 neunikne, takže hurááá cíl splněn! V následné hře pro zábavu jsem 2:1 vyhrál a zbyl i čas rozebrat s Yourim situaci, která se mi nesmazatelně vryla do paměti. Tato nepříjemnost je z turnaje v Tolarii v Pardubicích. Byl jsem svědkem, kdy Youri a jeho soupeř Dan Papež dohráli, sklidili karty a posléze začali řešit, že vlastně neví kdo vyhrál, jelikož přeci “situace byla jasná” a oba si mysleli, že ten druhý vzdává a vítězem se stal ON. Velmi neobvyklá situace. Rozhodčím jim byl Petr Brožek. Pobavilo mě, že i po roce na tuto hru oba aktéři nezapomněli a když se vidí, debata vždy sklouzne k tomu, jak to “tenkrát bejvávalo”.
4:1:1

Nuže cíl tedy splněn! Podaří se něco navíc?



TOP8 - Čtvrtfinále - Vašek Myšák z Prahy (Vendillion Clique)
Hry byly velmi vyrovnané, borec měl s generálem nahráno a pilotoval svůj balíček velmi dobře. V první hře jsem byl velmi nemile překvapen, když mi kartou Order of Succession ukradl Geistíka a následně mě mým vlastním generálem, na moje vlastní oči, přes commander damage zamordoval. Tuto hru považuji zpětně za velmi nesportovní, jelikož na generála s hefproofem se přeci nesahá! Po tom co jsem se na toaletě dostatečně vybrečel a zdravě naštval jsem Vaška ve druhé hře děsně smoštil.
Třetí hra byla již Cimrmanovsky řečeno “nuda, nuda, šeď, šeď”. Mana flood vládl světem a když už to vypadalo že se štěstěna ke mě otočí čelem, lízl si Vašek Maze of Ith, stabilizoval hru a nepříjemně zahranou Misdirekcí mě připravil o vpravdě historický postup do Top4. Nevadí tak tedy příště!

Plusy turnaje:
+ účast 50 hráčů
+ výhra mého soupeře z prvního kola (a spoluorganizátora turnaje) Martina Kubíka.
+ všechna čest organizátorům a Satchmu za připravené menu a místo konání.
+ příjemná atmosféra turnaje.

Mínusy turnaje:
- smolař dne: Honza Soukup a jeho líznutí-si karty omylem z balíčku soupeře = gameloss.
- Filipova dobrá vůle pustit Vaška Myšáka do čtvrtfinále. Cožpak Ti donevetrkrucihernajsfagot nebylo jasné, že je to klikař!
- Jíťa, která se protentokrát turnaje nemohla zúčastnit.

Magicu zdar!
Marek of Saint Traft



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- TOP8 Decklisty jsou na www.mtgtop8.com: http://www.mtgtop8.com/event?e=10170&f=EDH

- XLS odkaz: TOP16 decks + pavouk TOP8

- DOC odkaz: Složení fieldu (metagame dle generálů)


Zpět do sekce ČLÁNKY